Presa internațională: Cel mai puternic om politic din România, condamnat la închisoare pentru corupție
28 Mai 2019, 00:10
(actualizat 28 Mai 2019, 00:12)

Cel mai puternic om din România, condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare pentru corupție, titrează presa din toată lumea. BBC, Al Jazeera sau ABC sunt doar câteva dintre cele mai importante televiziuni de pe planetă care au relatat despre liderul PSD, Liviu Dragnea, și implicarea lui în mai multe afaceri de corupție.

Politicianul de 56 de ani, scrie BBC, a fost găsit vinovat încă de anul trecut că a angajat fictiv la o agenție a statului doi colaboratori care lucrau de fapt la partid. Sentința a fost pronunțată după ce PSD a suferit o înfrângere usturătoare la alegerile pentru Parlamentul European, mai scriu ziariștii din Regat.

Dominația lui Liviu Dragnea asupra politicii din România a ajuns la final într-o manieră spectaculoasă, remarcă Financial Times, care adaugă că liderul PSD a fost condamnat la închisoare la doar câteva ore după ce a aflat că partidul său a pierdut europarlamentarele.

Practic, nu există ziar din Europa care să nu fi preluat telegramele agențiilor de presă Reuters și Associated Press, care anunță condamnarea liderului PSD.

Informația a ajuns și peste Ocean. Washington Post sau ABC titrează pe site-urile lor că cel mai puternic om politic din România va sta 3 ani și jumătate la închisoare după ce a fost condamnat într-un dosar de corupție.