Presa va avea acces la dezbaterea pe tema proiectelor de ordonanţă privind graţierea şi codurile penale

Dezbatere pe tema grațierii
Dezbatere pe tema grațierii
28 ianuarie 2017, 17:02

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat, sâmbătă, că reprezentanţii presei vor avea acces la dezbaterea publică, organizată luni de Ministerul Justiţiei pe proiectele de OUG privind graţierea şi modificarea Codurilor penale.

Reprezentanţii presei pot participa chiar dacă s-au înscris sau nu. Însă accesul camerelor de filmat va fi permis doar în primele 15 – 20 de minute ale dezbaterii.

La început, exact ca la şedinţa de Guvern, intră şi iau oportunităţi de imagine, un sfert de oră-douăzeci de minute. Reprezentanţii presei, toţi cei care vor să rămână la dezbateri, că s-au înscris, că nu s-au înscris, stau. În sală există posibilitatea să stea 90 de persoane înăuntru şi eu îi am înscrişi două sute şi ceva, deci îi voi face în două ture”, a explicat ministrul Florin Iordache pentru Agerpres.

Ministrul Justiţiei va face declaraţii la finalul dezbaterii.

Ministerul Justiției organizeză, luni, 30 ianuarie 2017, începând cu ora 10.00, dezbaterea publică pe marginea proiectului de Ordonanță de Urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, precum și a proiectului de Ordonanță de Urgență a Guvernului privind grațierea unor pedepse.

Plenul CSM a dat aviz negativ pentru proiectele de ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor, decizia fiind luată în şedinţa de miercuri. Plenul CSM a luat decizia cu majoritate de voturi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă