Preşedintele Colegiului Medicilor: Peste 92% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 care au murit erau nevaccinate
04 Noiembrie 2021, 11:55 (actualizat 04 Noiembrie 2021, 12:00)
(actualizat 04 Noiembrie 2021, 12:00) | Știrile TVR

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a declarat, joi, că peste 92% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 care au murit nu erau vaccinate anti-COVID, subliniind că imunizarea este "singura armă" şi este "inacceptabil" ca un medic să transmită public mesaje "eronate".

El a avut o întâlnire cu o delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), aflată în vizită în România.

"Este singura armă pe care o avem prezentarea acestor dovezi ştiinţifice. Să nu obosim să explicăm, să aducem în faţa comunităţii dovezile ştiinţifice. (...) Din decesele raportate în ultima perioadă, peste 92% din persoane erau nevaccinate. (...) Vaccinul protejează, nu ne împiedică să facem boala, dar vom face o formă uşoară de boală, vom trece foarte uşor şi sistemul medical nu va fi sub presiune", a explicat Coriu.

Potrivit acestuia, este "inacceptabil" ca un medic să transmită public mesaje "eronate", care ating "grav" sănătatea publică.

"Noi trebuie cumva să responsabilizăm medicii. Este inacceptabil ca un medic să iasă în public şi să transmită mesaje eronate care ating grav sănătatea publică. Faţă de aceşti colegi noi trebuie să avem o atitudine fermă, dar acest lucru este în mâna legiuitorului. Noi putem să avem idei, să avem propuneri, nu noi avem dreptul de iniţiativă legislativă", a afirmat Daniel Coriu.