Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a primit la Bruxelles pe miliardarul George Soros

27 aprilie 2017, 22:20

Actul normativ periclitează funcţionarea Universităţii Central Europene din Budapesta, înfiinţată în 1991 de miliardarul american George Soros.

Parlamentul European a dezbătut ieri situaţia din Ungaria, în prezenţa premierului Viktor Orban.

La confruntarea dintre premierul ungar şi aleşii europeni a participat şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene. El a reamintit motivele pentru care Ungaria este în vizorul Bruxelles-ului.

Frans Timmermans: „Recent adoptata lege a învăţământului universitar este percepută de mulţi ca o încercare de a închide Universitatea Central Europeană, care este perla coroanei Europei de după divizare, a Europei libere şi reîntregite„.

Premierul maghiar a infirmat intenţia de a închide Universitatea Central Europeană, însă a denunţat influenţa miliardarului american George Soros asupra elitei europene.

Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei: „George Soros, speculatorul american care a distrus vieţile a milioane de europeni cu speculaţiile sale, care a fost amendat pentru speculaţii în Ungaria, un adversar pe faţă al Europei, este stimat aici şi primit la cele mai înalte niveluri„.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite