Preşedintele francez Emmanuel Macron cere ”un dialog dinamic cu Rusia”, pentru că este ”singura cale care va face posibilă pacea în Ucraina’

9 februarie 2022, 07:32

”Trebuie să găsim împreună căile şi mijloacele pentru a ne angaja într-un dialog dinamic cu Rusia (…)”, a declarat preşedintele francez în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin. ”Reangajarea acestui dialog este singura cale care va face posibilă pacea în Ucraina”, a dat asigurări preşedintele francez.

Declarația a fost făcută la Berlin, unde s-a întâlnit cu președintele Poloniei și cu șeful guvernului german.

Emmanuel Macron a făcut un turneu diplomatic, care a inclus Moscova și Kiev, în contextul tensiunilor militare de la granița Ucrainei cu Federația Rusă.

El a afirmat că la întâlnirea pe care a avut-o luni, la Moscova, cu omologul său rus Vladimir Putin acesta i-a promis ”că nu va mai exista o degradare sau o escaladare” în criza dintre Rusia şi Occident pe tema situaţiei din Ucraina.

”Pentru mine, se punea problema schimbării dinamicii pentru a evita o escaladă şi a deschide noi perspective. (…) Acest obiectiv a fost îndeplinit, în opinia mea”, le-a declarat Macron ziariştilor care l-au însoţit în avionul care l-a transportat de la Moscova la Kiev.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite