Preşedintele Iohannis a închiriat un avion de lux pentru vizita în Japonia şi Singapore. Reacţii pe scena politică

8 martie 2023, 19:33

Avionul BOEING 737 a fost închiriat de la o companie din Luxemburg. Aeronava poate transporta 19 pasageri, are un salon VIP, sală de cinema şi o cabină dormitor.

Potrivit publicaţiei boardingpass.ro, avionul închiriat a făcut un prim zbor de 31 de minute de la Bucureşti la Sibiu, apoi s-a îndreptat spre Japonia.

Pentru că nu are autonomie pentru zboruri foarte lungi, aeronava a făcut escală de realimentare la Baku, în Azerbaidjan.

Deocamdată, Administraţia prezidenţială nu a răspuns solicitării TVR de a preciza cât a costat închirierea aeronavei şi de ce a fost ales un avion atât de luxos.

Miniştrii Transporturilor şi Finanţelor consideră că România are nevoie de o aeronavă oficială pentru a evita astfel de situaţii. De aceeaşi părere este şi liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat că deplasarea cu un avion privat a preşedintelui Klaus Iohannis este justificată, având în vedere importanţa acestui eveniment.

Anul trecut, președintele Klaus Iohannis a avut 21 de deplasări externe care au costat aproape 17 milioane de lei, potrivit unui răspuns al Administraţiei Prezidenţiale, la solicitarea Agerpres.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă