Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, va participa, în Munţii Bucegi, la comemorarea militarilor care au murit în timpul unui exercițiu acum 11 ani

Monument româno-israelian în Bucegi în memoria militarilor morți în timpul unui exercițiu
Monument româno-israelian în Bucegi în memoria militarilor morți în timpul unui exercițiu
7 iunie 2021, 15:47

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga, a scris într-o postare pe Facebook că preşedintele Reuven Rivlin va participa la comemorare, alături de şeful Forţelor Aeriene Israeliene.

La ceremonia din comuna braşoveană Şimon vor participa oficialităţi române şi israeliene, camarazi şi membri de familie ai militarilor căzuţi în misiune.

Un militar român și șase israelieni și-au pierdut atunci viața.

MApN amintește că, în urmă cu 11 ani, pe 26 iulie, un elicopter israelian de transport CH-53 Sikorsky al Forţelor Aeriene Israeliene (IAF), care avea la bord șase militari israelieni și unul român – căpitanul Ştefan-Claudiu Dragnea – s-a prăbuşit în Munţii Bucegi, în zona Fundata-Zărnești.

Aeronava participa la exerciţiul comun aerian româno-israelian BLUE SKY 2010, care s-a desfășurat la aerodromul Boboc, având ca scop antrenarea în comun a echipajelor aeronavelor de transport în zbor la joasă altitudine, în misiuni de căutare-salvare şi tip evacuare medicală (MEDEVAC), fără executarea de trageri sau utilizarea de muniţii reale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite