Preşedintele Klaus Iohannis: Am aprobat propunerile de buget pentru domeniul securităţii naţionale și Planul de înzestrare al Armatei

19 decembrie 2018, 12:30

ACTUALIZARE Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care s-a desfăşurat la Palatul Cotroceni, s-a încheiat. Discuţiile au durat aproximativ o oră.

Preşedintele Klaus Iohannis, declaraţii:

– Am analizat și aprobat o serie de măsuri importante care privesc apărarea țării și securitatea națională. Prima chestiune este aprobarea Planului de înzestrare a Armatei pentru perioada 2019 -2028.

– Obiectivul fundamental constă în dotarea structurii de forţă cu tehnică şi echipamente militare performante, compatibile cu echipamentele NATO.

– Am aprobat şi propunerile de buget pentru domeniul securităţii naţionale

– Cu toții am aflat că Guvernul pregătește o OUG pentru a introduce noi taxe și impozite, acest lucru ne duce cu gândul la o afirmație a d-nei prim ministru la discursul inaugural. Spunea: Nu vom introduce nicio taxă sau impozit. Iată, că nu a trecut niciun an și avem taxe noi

– acest proiect aruncă în aer economia. se prevede supra impozitarea companiilor din domeniul energetic. Singurul rezultat pe care îl vedem este că vom plăti mai mult.

am primit informații din domeniul radio telecomunicațiilor că și ei vor plăti mai mult

– pe scurt ne așteptăm ca toate să se scumpească,  se introduc tot felul de taxe și impozite fără consultări, fără analize

– se introduce un nou concept taxa pe lăcomie, din lăcomia PSD

– aceste lucruri vor da peste cap toată economia și bugetele românilor

– astfel de măsuri vor fi suportate și plătite de oamenii de rând fac apel la guvern să se răzgândească la această ordonanță să o pună în discuții  cu sindicatele cu patronatele și să vină cu o altă varianta.

– concluzia este ca nu au bani, nu au cum să facă rost de bani și inventează tot felul de taxe pe picior. Total eronată acesta tactică a PSD.

– Am spus zilele trecute cum voi face cu ședințele de Guvern. Voi face așa cum am spus. Da, voi merge la toate ședințele de Guvern.

______________________

 

Săptămâna trecută, Administraţia Prezidenţială a precizat, într-un comunicat, că şedinţa CSAT a fost suspendată de către preşedintele Klaus Iohannis, la solicitarea membrilor Consiliului, având în vedere faptul că „ordinea de zi a cuprins tematici importante referitoare la apărarea ţării şi securitatea naţională, fapt care a generat discuţii prelungite”.

„Drept urmare, preşedintele României a decis reluarea şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în data de 19 decembrie, pentru continuarea analizei subiectelor aflate pe ordinea de zi”, a informat atunci Administraţia Prezidenţială.

Pe ordinea de zi a şedinţei, începută săptămâna trecută, se află subiecte referitoare la planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019 – 2028, programul CSAT de activitate pentru anul viitor, planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în 2019, precum şi Planul Naţional de Priorităţi Informative pentru 2019.

Totodată, legat de şedinţa CSAT, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că una dintre temele întâlnirii a fost legată de bugetele structurilor membre ale Consiliului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă