Preşedintele Klaus Iohannis: Doar prin maturitate şi nu prin ţâfnă se rezolvă această criză guvernamentală

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
6 octombrie 2021, 12:20

„Am constat ieri în Parlament un entuziasm nefondat după căderea Guvernului. Liderii şi membrii partidelor care au votat moţiunea au avut diverse abordări. Unii au venit să ne spună că probabil nu se prezinză la consultări. Au dărmâmat un guvern, dar habar nu au ce se facă după. Alţii au ţopăit pe acolo şi vorbeau despre suspendarea preşedintelui. Vor doar circ. E nevoie de zile bune până toată lumea coboară cu picioarele pe pământ. Politicienii au discursuri anti-toţi, dar aşa nu se poate. Doar prin maturitate şi nu prin ţâfnă se rezolvă această criză. (…) Cineva trebuie să guverneze şi e nevoie de o majoritate. Am considerat că e nevoie de mai multe zile pentru a începe discuţii aşezate şi mature”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă ia în calcul să îl numească premier pe Florin Cîţu, Iohannis a răspuns: „Orice persoană susţinută de o majoritate poate fi desemnată premier.”.

El a mai spus, referindu-se la readucerea USR PLUS la guvernare, că „e greu de negociat cu un fost partener care a votat să-ţi dărâme guvernul”.

Preşedintele s-a declarat foarte îngrijora de creşterea numărulu de cazuri de îmbolnăvire şi a subliniat că este nevoie de un guvern.

„Sunt foarte îngrijorat. Recunosc. Am primit datele de astăzi despre pandemie. Avem aproape 15.000 de cazuri. Din păcate, avem peste 330 de decese astăzi. Este o catastrofă. Preţurile la electricitate cresc în continuare. Avem nevoie de un guvern. Nu avem nevoie de acuzaţii reciproce, de abordări orgolioase, cinice. Avem nevoie de abordări mature şi trebuie să găsim o ecuaţie prin care se formează un guvern”, a spus Iohannis.

Şeful statului participă, miercuri, la Summitul UE – Balcanii de Vest, care are loc în Slovenia, la Brdo.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă