Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își sărbătorește ziua de naștere. Ce mesaje i-au transmis fosta dirigintă și oamenii din satul natal

24 mai 2021, 18:48

Maia Sandu s-a născut pe 24 mai 1972 şi a învăţat la şcoala din Risipeni din Republica Moldova. Gimnaziul „Leonid Ghermăn” de astăzi. Fosta ei dirigintă, Eudochia Braşoveanu, îşi aduce aminte cu nostalgie de fosta elevă: „Fetiţa scundă, dar de mică a arătat nişte capacităţi extraordinare la învăţatură”.

Eleva Maia Sandu era mereu cu un pas înaintea colegilor de clasă.

Gheorghe Lupușor, directorul  Gimnaziulului Leonid Ghermăn: A fost o elevă extraordinară, o elevă care se instruia cu avans, o elevă cu care ne mândrim”.

Sătenii din Risipeni se mândresc acum cu Maia Sandu. Fetiţa de atunci, preşedintele de astăzi, a crescut într-o familie obişnuită care a respectat valorile tradiţionale româneşti.

„Nişte patrioţi în acele timpuri, au fost la Podul de Flori, la adunări, la acele măsuri care aveau loc la Chişinău”.

„Îi dorim doamnei Maia multă sănătate, să aibă răbdare, putere să conducă aşa o ţară de mare şi suntem foarte bucuroşi că avem aşa o doamnă de la noi din sat, care a ajuns aşa un om mare”.

„Ne mândrim, îi fata noastră, am crescut-o noi în mahala şi ea a ajuns aşa un om mare. Trebuie să o respecte, ea de făcut o să facă, dar nu reuşeşte”.

„Îi urăm să aibă succes, să aibă grijă de satul ei şi de popor”.

„Să o aibă Domnul în pază şi să-şi îndeplinească obiectivele pe care şi le-a propus”.

Maia Sandu a studiat la Academia de Studii Economice din Chişinău şi apoi la Universitatea Harvard din SUA. A lucrat la sediul Băncii Mondiale din Washington, iar în 2012, revine în Republica Moldova şi preia portofoliu de ministrul al Educaţiei. În 2016, creează Partidul Acţiune şi Solidaritate, iar trei ani mai târziu devine premier. În 2020 este aleasă prima femeie președinte din istoria  Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite