Previziunile meteo ale urșilor de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș. De această dată răspunsul nu a fost prea clar

3 februarie 2023, 11:57

Dacă în alte țări este cunoscută ca „Ziua Cârtiței” sau „Ziua Hârciogului”, la noi, tradiția spune că ursul este cel care poate prezice vremea.

HALMAGYI ILDIKO, biolog ZOO Târgu Mureș: Dacă ursul își va vedea umbra, atunci se va speria, se va întoarce în bârlog, deoarece iarna va mai ține încă 40 de zile. Însă dacă ursul nu-și va vedea umbra, atunci va rămâne afară, deoarece primăvara va veni în curând.

Urșii sunt urmăriți cu mare interes, atât de specialiștii grădinii, cât și de vizitatori. Au fost numeroși și foarte curioși să-i vadă pe locatarii cei mari ai grădinii cum reacționează.

HALMAGYI ILDIKO, biolog ZOO Târgu Mureș: În padocul urșilor am pregătit niște cutii cu bunătăți, deci când urșii vor ieși din bârlog, atunci noi avem de observat două lucruri: dacă este vizibilă umbra lor și al doilea, dacă și cum reacționează urșii la prezența cutiilor.

Deși nu și-au văzut umbrele și nu au revenit imediat în bârlog, urșii au ezitat mult înainte să se atingă de cutiile cu fructe. Astfel că sosirea zilelor calde ale primăverii rămâne deocamdată sub semnul întrebării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite