Prima stație smart de autobuze s-a inaugurat la Cluj-Napoca: faci sport, primești un bilet gratuit

24 septembrie 2020, 08:37

Clujenii pot să obțină timp de două săptămâni un bilet de autobuz într-un mod sănătos și gratuit. Ei trebuie să se poziționeze în fața acestui aparat și să facă 20 de genoflexiuni.

În prima stație SMART de autobuze din țară călătorii sunt întâmpinați de un automat dotat cu o camera de luat vederi. Softul integrat numără exercițiile și emite un bilet gratuit după ce fiecare doritor a executat 20 de genuflexiuni. Doritorii au la dispoziție două minute să facă toate genoflexiunile. Amatorii de sport nu s-au lăsat așteptați.

La inițiativa pentru sport promovată de o companie privată din Cluj s-a alăturat și pilotul de raliu Cristiana Oprea. Specialiștii în sport și nutriție confirmă că orice moment al zilei e un bun prilej pentru a face mișcare.

”Chiar dacă ai un ritm alert și ești foarte ocupat, recomandăm și aș spun că e indicat să îți găsești 30 de minute să le aloci mișcării, fiecare le faci acasă. Încurajăm să faceți mișcare”, spune Maria Daud, instructor de fitness.

Stația sportivă smart va rămâne în centrul Municipiului Cluj-Napoca în următoarele două săptămâni.

Proiectul a fost gândit de către cei de la Sports Festival. Aceștia nu au putut organiza evenimentele obișnuite din cauza pandemiei, așa că s-au adaptat. Misiunea lor este să îi determine pe oamenii de rând să facă mișcare. În următoarea perioadă, aceștia plănuiesc să invite și sportivi de performanță aici pentru a promova un stil de viață sănătos.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite