Prima zi a vizitei Suveranului Pontif în România. Papa Francisc a binecuvântat țara noastră. În mesajele sale, a îndemnat la altruism și la iubirea aproapelui

31 mai 2019, 21:49

„Binecuvântarea celui care vine!”. E mesajul cu care a fost primit Papa Francisc pe pământ românesc. Întâmpinat cu un buchet de flori în culorile Vaticanului, Papa a salutat credincioşii, a sărutat crucea părintelui Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, şi a binecuvântat un tânăr cu dizabilităţi.

Papa a plecat de la Otopeni într-o Dacia Logan pregătită special pentru această vizită, cu număr de înmatriculare al Vaticanului.

Pe traseul către Cotroceni a salutat mulţimea, mereu cu un zâmbet cald pe chip.

Sanctitatea Sa a mers la Palatul Patriarhal pentru o întâlnire cu Preafericitul Daniel şi cu înalţi prelaţi ortodocşi. A fost plăcut surprins să afle că principalele saloane ale Patriarhiei poartă nume în latină, limba oficială a Vaticanului.

La plecare era pregătit papamobilul, o maşină de teren special configurată, în care era aşezat jilţul papal. Dar a preferat, din motive încă necunoscute, locul din faţă al Daciei Logan, până la Catedrala Mântuirii Neamului.

Sunetul Clopotului simbolizează chemarea lui Dumnezeu la rugăciune. La Catedrala Mânturii Neamului, Papa Francisc a rostit rugăciunea „Tatăl Nostru” în limba latină şi a îndemnat credincioşii la altruism şi la iubirea aproapelui.

Papa Franscisc a plecat spre întâlnirea cu reprezentanţii Bisericii Catolice din Bucureşti. Şi, în premieră, românii l-au văzut folosind papamobilul. În drum spre Catedrala Sfântul Iosif, enoriaşii de confesiune catolică l-au salutat cu mult entuziasm.

Momentul culminant al serii a fost liturghia oficiată de Sanctitatea Sa în Catedrala Sfântul Iosif.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite