Primari controversați, preferați de alegători. Au fost realeși edili condamnați cu suspendare sau care au recunoscut că au făcut sex cu minore

28 septembrie 2020, 18:54

Cristian Popescu Piedone, fost primar al sectorului 4, condamnat în primă instanță, în dosarul Colectiv, la opt ani și șase luni de închisoare pentru abuz în serviciu este noul primar al sectorului 5. Într-o postare pe Facebook, intitulată „Judecata poporului a decis”, Piedone mulțumește pentru susținere și promite implicare.

Vestea acestei alegeri controversate a tulburat liniștea celui mai sărac sector al Bucureștiului.

Cristian Tudor Popescu, gazetar și scriitor: “Are un tupeu, o nerușinare încremenitoare, însă ceea ce a făcut din punct de vedere electoral i-a ținut. Faptul că și-a pus în lozinca sa de campanie verbul a frige, „nu vă mai frigeți cu un alt candidat”, când este condamnat la opt ani și jumătate pentru Colectiv a dat rezultate. Mai ales într-un sector cum este sectorul 5. Acolo este ignoranță, întuneric și sărăcie”.

Cristian Popescu Piedone nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. Exemplul controversat de la București nu este singular. Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz Băi, acuzat că și-a umilit fiica țînând-o dezbrăcată cu mâinile la perete a fost reales de localnici, care au sărbătorit victoria în stradă. Edilul e cercetat penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

Cristian Tudor Popescu: “Sunt situațîi în care considerentele morale nu îi interesează pe alegătorii dintr-o localitate, dintr-un cartier. Puțin le pasă de profilul moral al respectivului candidat, dacă au ei impresia că ar putea să le dea ceva. Nu să le facă ceva, să le dea”.

Iar, într-o localitate din județul Iași, primarul Damian Butnariu, care a recunoscut că a făcut sex cu două minore în sediul primăriei, a fost și el reales în funcție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă