Primăria Capitalei: Plata stimulentului financiar pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap, amânată

bani bancnote
bani bancnote
26 martie 2020, 16:12

Primăria respinge în acest fel informaţiile apărute în mediul online, conform cărora plata stimulentului ar fi fost sistată.

Primăria Capitalei menţionează că o mare parte din resursele financiare pentru luna martie au fost redirecţionate către aprovizionarea spitalelor şi asigurarea protecţiei personalului medical, pentru asigurarea unei mese calde pentru persoanele cele mai expuse riscului de marginalizare socială, precum bătrânii de peste 65 de ani şi oamenii străzii şi asigurarea serviciilor edilitare (încălzire, transport public).

„Pentru a nu lăsa, totuşi, aceste persoane lipsite complet de mijloacele financiare de la Primăria Capitalei, DGASMB a putut aloca în această lună doar suma de 260 lei, diferenţa lunii decembrie 2019”, se menţionează în comunicat.

PMB mai precizează că s-a alocat pentru plata stimulentelor financiare din luna martie suma de 5,9 milioane de euro (29 milioane de lei) pentru acoperirea:

– stimulentului în valoare de 1.000 lei pentru cei 6.005 copii cu dizabilităţi, pentru luna februarie 2020;

– stimulentului pentru nou-născuţi în valoare de 2.500 lei pentru cele 1.604 dosare depuse în decembrie 2019-ianuarie 2020;

– voucherului ‘Materna’, în valoare de 2.000 lei pentru 4.000 de gravide (dosare depuse până la data de 10 februarie);

– ajutorului social comunitar pentru susţinerea celor 154 de familii monoparentale pentru luna februarie 2020;

– sprijinului financiar pentru prevenirea abandonului şcolar pentru dosarele depuse până la data de 1 martie;

– stimulentului financiar pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap pentru acoperirea diferenţei acordate în luna decembrie 2019, în valoare de 260 lei.

„Plata stimulentelor se va face, ca de obicei, în ultima zi lucrătoare a lunii martie, respectiv 31 martie. Pentru distribuţia voucherelor ‘Materna’ identificăm soluţii pentru expedierea acestora prin poştă/curier, urmând să comunicăm detalii în acest sens în cel mai scurt timp”, a menţionat sursa citată.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă