Primăria Capitalei nu vrea tramvaiele livrate de Astra Arad pentru că nu corespund parametrilor. Nicușor Dan spune că vom vedea noile mijloace de transport pe stradă peste o lună

28 septembrie 2022, 11:57

Acum, primăria trebuie să decidă dacă le recepționează sau nu, în condițiile în care tramvaiele au motoare cu o putere mai mică decât specificațiile asumate de constructor.

Până acum, uzina din Arad a livrat Primăriei Capitalei 8 tramvaie din comanda de 100. Acestea ar urma să circule pe mai multe linii.

Primaria Municipiului București nu își permite să primească tramvaie sub parametri tehnici pe care i-a cerut prin caietul de sarcini și care i-au fost ofertați. Noi, autoritaea feroviară, vom recepționa niște tramvaie pentru care toți parametrii vor fi egali sau mai buni ca parametrii ofertați. Veți vedea tramvaie pe stradă, estimez o lună din momentul acesta, sfârșitul lui octombrie, a spus primarul Capitalei, Nicușor Dan.

În ceea ce-i privește pe reprezentații ASTRA Arad, cei de la care au fost achiziționate tramvaiele, aceștia nu au răspuns apelurilor noastre pentru a ne oferi un punct de vedere.

Contractul pentru cele 100 de tramvaie noi a fost semnat în mai 2021 şi are o valoare de aproape 850 de milioane lei, fonduri europene nerambursabile prin programul Ministerului Dezvoltării.

Chiar dacă tramvaiele noi vor fi livrate și totul va decurge conform graficului, există totuși o problemă. Liniile pe care vor rula sunt foarte vechi și neîntreținute.

Primarul General, Nicușor Dan, a anunțat că, în doi ani, nu vor mai fi linii de tramvai degradate în Capitală pentru că, de curând, a lansat licitația pentru modernizarea a 50 de kilometri. Contracul este împărțit în 16 loturi, iar valoarea lucrărilor este estimată la 500 de milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă