Primăria din Viena acordă fonduri suplimentare pentru sprijinirea bătrânilor

20 martie 2019, 22:29

Kurt Weiss are 96 de ani. Este perfect lucid, dar nu mai este atât de mobil ca altădată. Copiii vin să-l vadă când au timp liber, așa că peste zi este mai mult singur. Aici intervine primăria. Datorită serviciilor de îngrijire la domiciliu, Kurt nu mai e singur. Un asistent social sau voluntar vine acasă și petrece câteva ore bune cu el.

KURT WEISS, persoană asistată: „Să mă duc la cumpărături sau să fac diferite treburi casnice îmi este destul de greu. Când am nevoie de medicamente vine maşina companiei şi pentru mine e un  ajutor imens”.

Primarul Vienei a explicat că datele de anul trecut arată că aproape 17 procente din populația metropolei are peste 65 de ani și tendința de îmbătrânire a populației e în creștere.

MIHAEL LUDWIG, primarul Vienei: „Societatea ar trebui să aibă grijă de persoanele care au nevoie de ajutor, fără să caute vreun profit. Cred că profitul nici nu poate intra în discuţie”.

Prin urmare, serviciile deja existente vor fi suplimentate. Asta înseamnă că bătrânii care au nevoie de ajutor îl pot primi zi de zi la domiciliu, 24 de ore din 24. Angajații firmelor de asistență a persoanelor în vârstă lucrează 40 de ore pe săptămână, iar programul cu un singur asistat poate varia între 4 și 10 ore pe zi.

Se vor deschide centre suplimentare pentru persoanele în vârstă care vor să-și petreacă ziua în afara locuinței și aceste centre vor fi deschise și la sfârșitul săptămânii și în perioada sărbătorilor legale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă