Primăria preia proiectul „Timişoara, Capitală Culturală Europeană”

11 iulie 2020, 17:31

 

Primarul acuză asociaţia Timişoara 2021, responsabilă până acum de proiect, de ineficienţă, scandaluri interminabile şi lipsă de credibilitate. În replică, reprezentanţii Asociaţiei spun că şi-au respectat angajamentele şi ridică problema legalităţii deciziei primăriei. Din cauza pandemiei, nu se ştie exact când va fi Timişoara capitală culturală europeană, peste 2 ani sau peste 3 ani.

Decizia primăriei survine pe fondul numeroaselor critici venite din mediul cultural privind activitatea Asociației Timișoara 2021.

 

Critici dure au venit și de la Ioan Holender, fost director al opera din Viena și fost președinte de onoare al asociației.

Alin Nică, expert al Comisiei Europene în juriul care desemnează și monitorizează Capitalele Europene ale Culturii trage și el un semnal de alarmă: Timișoara poate pierde Premiul Melina Mercouri, în valoare de 1,5 milioane de euro, care se acordă deținătoarelor titlului la finalul perioadei de monitorizare, din cauza problemelor din asociație.

Indiferent de cine se află la butoanele proiectului, managerul cultural Corina Șuteu crede că esențial pentru reușita lui este conținutul cultural de calitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite