Primarul din Optaşi-Măgura, județul Olt, își testează gratuit consătenii care au simptome de Covid
05 Noiembrie 2021, 06:52 (actualizat 05 Noiembrie 2021, 08:43)
(actualizat 05 Noiembrie 2021, 08:43) | Știrile TVR

Inițiativă inedită a primarului unei comune din Olt. Edilul a decis să se implice activ în lupta cu virusul şi a achiziționat 120 de teste rapide. A învățat să le folosească și își testează consătenii care dau semne de boală. În urma testării, trei consăteni, doi dintre ei angajați ai primăriei, au fost confirmați cu COVID.

Sătenii din comună Optaşi-Măgura, județul Olt, care constată că au simptome de Covid merg la primărie pentru a fi testați de asistentul comunitar.

Când acesta nu este la sediul administrației locale, ei sunt testați gratuit de edil. Primarul a învățat să folosească testele rapide de la soția lui, care este cadru medical.

Edilul a cumpărat 120 de teste rapide și își verifică toți consătenii cu care intră în contact și care au semne de boală. La unii dintre ei infecția cu coronavirus a fost confirmată ulterior cu testul PCR.

Locuitorii salută inițiativa primarului. În plus, edilul de la Optași -Măgura a făcut numeroase demersuri pentru ca un număr cât mai mare de consăteni să se imunizeze.

Incidența cumulată la nivelul comunei Optași-Măgura este de 5,49 de cazuri la mia de locuitori.