Primarul Londrei a declarat stare de „incident major”

8 ianuarie 2021, 17:48

Situaţia la Londra este acum critică, cu o propagare incontrolabilă a virusului. Peste două săptămâni nu vom mai avea paturi libere dacă răspândirea virusului nu încetineşte”, a transmis edilul într-un comunicat, potrivit AFP şi Reuters.

Dacă nu acţionăm imediat, serviciul nostru naţional de sănătate riscă să fie copleşit şi tot mai mulţi oameni vor muri”, a adăugat Sadiq Khan. El le-a cerut insistent locuitorilor Londrei să respecte lockdown-ul şi să nu iasă din case dacă nu este necesar.

Potrivit primarului, în prezent, 7.034 de pacienţi cu COVID-19 sunt spitalizaţi la Londra, cu 35% mai mulţi faţă de vârful din aprilie al primului val epidemic. 908 pacienți sunt conectaţi la ventilatoare.

Intrată într-un al treilea lockdown, după ce în decembrie, la Londra, şi în alte zone din Anglia a fost descoperită o variantă mai contagioasă a virusului SARS-CoV-2, Marea Britanie a intrat într-o cursă contracronometru pentru vaccinarea populaţiei.

Obiectivul este ca, până la jumătatea lunii februarie, să fie vaccinate persoanele cu vârste de peste 70 de ani, personalul sanitar şi persoanele vulnerabile, în total circa 15 milioane de persoane din grupele care au reprezentat 88% din deceselor asociate COVID-19, a declarat ieri premierul Boris Johnson.

Până în prezent, au fost vaccinate peste 1,5 milioane de persoane cu vaccinurile BioNTech/Pfizer sau AstraZeneca-Oxford.

Astăzi a fost autorizat în Marea Britanie şi vaccinul produs de compania Moderna.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite