Primarul Oraşului Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe, a fost reţinut pentru abuz în serviciu

Primăria Otopeni
Primăria Otopeni
14 septembrie 2022, 17:51

Marți, procurorii DNA au făcut percheziţii la Primăria Otopeni din Ilfov, într-un dosar cu un prejudiciu de 35 de milioane de lei, pentru lucrări ce vizau alimentarea cu apă.

Conform DNA, banii au fost luaţi, însă lucrările nu au mai fost executate.

Faptele ar fi fost comise în perioada 2011 – 2017.

Primarul localității Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe, unul dintre cei mai longevivi edili din România, era în funcție de 26 de ani.

În același caz a fost reținut și Vlad Constantin, la data faptei director executiv în cadrul Primăriei orașului Otopeni, județul Ilfov, și persoană desemnată cu acordarea vizei de control financiar preventiv, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

Pe 15 septembrie 2022, cei doi reținuți vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Iar Ștefan Bogdan Ionel, la data faptei de inspector la Compartimentul Investiții și Achiziții Publice din cadrul Primăriei orașului Otopeni, județul Ilfov, este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.

Mai sunt urmăriți penal un diriginte de șantier și trei oameni de afaceri, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă