Primele curse de autocar în afara țării, din 1 iunie. În prima fază, vor avea doar jumătate din numărul de scaune ocupate

30 mai 2020, 20:12

Manfred Pletl din Lipova, Arad, are o firmă de transport și pregătește primele curse externe către Germania și Austria chiar din 1 iunie. Autocarele vor pleca însă pe jumătate goale că să poate fi păstrată distanța socială.

La bord nu se vor putea urca turiști, ci doar călători cu contract de muncă sau drept de rezidență.

Toate aceste măsuri de protecție și distanțare socială au condus însă la o scumpire a biletului cu aproape 50 la sută. Dacă înainte un bilet de la Arad până în Germania era 80 de euro, acum depășește 120 de euro.

Liliana Sarafidu organizează curse de autocar pentru turiști spre Grecia. Ea deschide birourile din 2 iunie și reia cursele de la jumătatea lunii.

Doar din 15 iunie Grecia primește turiști fără vreo măsură de carantină.

Liliana Sarafidu așteaptă însă noile reglementări. Nu ar vrea să plece cu autocarul pe jumătate gol, ca să nu fie nevoită să scumpească biletele.

Autocarele vor avea cabină pentru șofer, locurile din față vor rămâne goale, călătorii vor fi nevoiți să poarte măști și să se dezinfecteze pe mâini.

Cu toate aceste restricții, transportatorii sunt bucuroși că, în sfârșit, pot pleca la drum după mai bine de două luni de pauză.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite