Primele imagini cu ceea ce pare a fi scufundarea crucișătorului „Moscova”, mândria Flotei Ruse din Marea Neagră
18 Aprilie 2022, 10:39 (actualizat 18 Aprilie 2022, 12:14)
(actualizat 18 Aprilie 2022, 12:14) | Știrile TVR

Comunitatea OSINT a dat publicității primele imagini cu ceea ce pare a fi scufundarea navei amiral „Moscova”, mândria Flotei Ruse de la Marea Neagră.

„Se pare că «Moscova» ardea pe interior înainte de-a se duce la fund. Fum dens și flăcări se pot zări ieșind din cele mai vizibile hublouri”, notează OSINT într-o postare pe Twitter. Însă unii utilizatori susțin că nu aceasta ar fi nava amiral.

De asemenea, Ministerul rus al Apărării a dat publicității sâmbătă o înregistrare video care prezintă o întâlnire între şeful marinei ruse şi supravieţuitori ai crucişătorului „Moscova” care s-a scufundat în Marea Neagră.

În înregistrarea video de 30 de secunde pot fi văzute câteva zeci de bărbaţi în uniforme de marinar aliniaţi în faţa şefului marinei, amiralul Nikolai Yevmenov.

„Comandantul şef al marinei, amiralul Nikolai Yevmenov, şi comandantul flotei Mării Negre s-au întâlnit cu echipajul crucişătorului Moscova la Sevastopol”, în Crimeea, a informat ministerul rus într-un scurt comunicat de presă.

CITIȚI ȘI: LIVE TEXT Război în Ucraina, ziua 54 | Ruşii interzic de astăzi accesul în Mariupol. În interiorul oraşului se va circula doar cu permis. Orice luptător va fi eliminat

Amiralul Yevmenov „a informat echipajul crucişătorului că ofiţerii, aspiranţii şi marinarii vor continua să servească în marină”, a adăugat el.

Acestea sunt primele imagini în care pot fi văzuţi presupuşi membri ai echipajului crucişătorului Moscova, scufundat joi.

Rusia susţine că această navă amiral a flotei ruse la Marea Neagră s-a scufundat în urma unui incendiu cauzat de explozia muniţiei aflate la bord. Ucraina susţine însă că a scufundat-o cu rachete.

Difuzarea înregistrării video a fost făcută într-un moment în care mulţi experţi şi internauţi îşi puneau întrebări despre soarta membrilor echipajului Moscova.