Primele sancțiuni în dosarul adolescentei incendiate din Mehedinți. Conducerea Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, demisă

16 iunie 2020, 19:39

La patru zile după ce Ion Turnagiu a aruncat cu benzină și i-a dat foc adolescentei de 17 ani, cazul individului care a recidivat se lasă cu demiteri.

Directorul și directorul adjunct al Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin au fost destituiți. Motivul: anul trecut, comisia din penitenciar a propus cu unanimitate de voturi liberarea condiționată a lui Ion Turnagiu.

Propunerea a cântărit în decizia luată de instanța de control judiciar care a apreciat că Turnagiu s-a schimbat în bine și poate fi eliberat.

Tribunalul Mehedinți a admis ultima lui cerere, după ce inițial Judecătoria Drobeta Turnu Severin a respins-o.

Astfel, după 26 de ani de închisoare, bărbatul care luase cinci vieți când avea 18 ani, a fost liberat condiționat anul trecut. Decizia definitivă a fost dată pe 10 mai 2019.

Întrebați de ce au eliberat un criminal periculos, magistrații de la Tribunalul Mehedinți spun că bărbatul putea scăpa de închisoare, conform legislației, încă din 2013, când se împliniseră 20 de ani de la condamnare. El a fost ținut șapte ani peste termenul prevăzut, timp în care eliberarea condiționată i-a fost respinsă de opt ori.

Conform legii, persoanele condamnate pe viață pot face cerere de liberare condiționată după ce au executat minimum 20 de ani, au dat dovadă de o conduită bună pe toată durata executării pedepsei, s-a schimbat și se poate integra în societate.

Pe de altă pare, procurorul care nu a fost de acord cu reținerea lui Ion Turnagiu, săptămâna trecută, după ce fata s-a plâns de viol, şantaj şi ameninţare, este acum cercetat.

Adolescenta a depus plângerea marțea trecută, pe 9 iunie. Vineri, trei zile mai târziu, se petrecea tragedia. În acel interval de timp, a stat la un centru al Direcției de Protecție a Copilului.

Ion Turnagiu și-a recunoscut vină. El le-a spus anchetatorilor că nu-și explică gestul și că regretă. El se află acum în spatele gratiilor, pentru 30 de zile și este acuzat de tentativă de omor calificat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite