Primele solicitări de rezervări pentru Crăciun și Revelion la pensiunile din Rânca dau startul pregătirilor gastronomice
05 Octombrie 2020, 11:41 (actualizat 05 Octombrie 2020, 11:49)
(actualizat 05 Octombrie 2020, 11:49) | Știrile TVR

Cabanierii au început pregătirile pentru sezonul rece. La munte e forfotă mare în bucătării pentru că se pregătesc murăturile și zacusca pentru iarnă!

În bucătăriile din pensiuni, pregătirile sunt în toi. Bucătarii fac conservele pentru iarnă. Oaspeții ce le vor trece pragul se vor bucura de ele în sezonul rece.

Și meniurile pentru sărbătorile de iarnă sunt stabilite. Pe lângă produsele tradiționale din carne de porc, turiștii se vor bucura și de delicatese, cum ar fi curcanul la proțap.

Proprietarii pensiunilor din Rânca au pregătit și pachetele turistice pentru Crăciun și Revelion, pentru că turiștii au început să sune și să facă rezervări.

Cabanierii promit să păstreze aceleași prețuri ca iarna trecută, numai să convingă turiștii să vină la ei. Un sejur de 5 zile cu demipensiune și două mese festive costă în jur de 1.500 lei.

Proprietarii pensiunilor speră să-și mai rotunjească veniturile, mai ales că au dus lipsă de turiști în ultimele luni de pandemie.

Primele rezervări pentru Crăciun au fost făcute deja de aproape o lună.

Iarna trecută, aproximativ 100 de mii de turiști au ajuns în stațiunea Rânca.