Aeroportul Internațional Brașov, primul construit după 1989, se va deschide în toamna acestui an

4 februarie 2022, 11:52

1 noiembrie este data la care ar trebui să fie operate primele zboruri pe aeroportul Internațional Brașov. De peste 10 se tot lucrează la terminalul din Ghimbav, dar au fost și multe sincope.

Adrian Ioan Veștea, președinte Consiliului Județean Brașov: Azi putem spune că suntem în linie dreapta, practic, avem toate contractele în implementare și nu cred că vom mai avea impedimente din punct de vedere financiar, ci doar din cauza celor care au încheiat contracte cu noi în cazul în care nu își respectă graficele de execuție.

Aeroportul de la Ghimbav va fi o poarta de intrare în Transilvania. E așteptat de cei din zona dar și de turiști. După doi ani de pandemie, operatorii de zbor își fac speranțe că traficul își va reveni în curând la normal. În 2019, aeroporturile din România au fost tranzitate de peste 23 de milioane de pasageri.

David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aerorturilor din România: Să știți că vor fi peste 50 de milioane de pasageri în România. Asta înseamnă dublarea infrastructurii și aeroportul Brașov contribuie din plin la acest deziderat, la dublarea infrastructurii. Este cel mai modern, cel mai frumos din România, cel mai tânăr din Europa. Eu personal, peste 10 ani, văd un milion de pasageri la Brașov.

În paralel cu lucrările de la unele clădiri anexe, cu instalarea de echipamente și pregătirea personalului care va deservi aeroportul, multe alte instituții de stat se pregătesc pentru gestionarea traficului aerian. Investiția totală se ridică la 120 de milioane de euro, bani din fonduri publice.

Nicolae Stoica, directorul general al Autorităţii Aeronautice Civile Române: Ne asiguram că aeroportul se construiește respectând cerințele izvorâte din reglementările europene sau din actele normative naționale. Ne asiguram că echipamentele care vor deservi această activitate sunt conforme cu cerințele europene.

Consiliul Județean Brașov discută și cu mari companii aeriene internaționale pentru zboruri spre Viena, Munchen, Frankfurt, Londra, Roma, Valencia sau Barcelona.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite