Primul concert post-pandemie, în Timişoara
07 Iunie 2020, 14:42
(actualizat 07 Iunie 2020, 15:35)

La Timișoara s-a deschis sezonul spectacolelor. După aproape trei luni de interdicție, municipalitatea a organizat primul concert în aer liber. Timp de două ore, aproape cinci sute de spectatori s-au distrat cu măsură și în anumite limite impuse de autorități la concertul trupei rock Cargo.

 

Viitoarea capitală europeană a culturii a revenit aseară la viață. Aproape 500 de oameni, de toate vârstele, au trăit la maximum fiecare moment al concertului.

De organizarea concertului nu s-au bucurat doar spectatorii ci și artiștii. Aceștia au dedicat evenimentul medicilor de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Pentru organizarea concertului, municipalitatea timișoreana a închis cu garduri Piața Libertății și a amplasat acolo 500 de scaune la o distanță de 2 metri unul de celălalt. În plus, intrarea în piață s-a făcut în baza unei rezervări prealabile online. Spectatorii au trecut printr-un triaj epidemiologic și au fost rugați să poarte măști, lucru care a fost respectat mai puțin.
Piața Libertății a fost împânzită de forțe de ordine pregătite să intervină în cazul în care spectatorii nu ar fi respectat măsurile de protecție.