Primul Paște fără Regina Elisabeta și primul în calitate de suveran pentru Charles al III-lea. La slujba de la Windsor au fost evocaţi Regina şi prinţul consort Philip, de la a cărui moarte se împlinesc doi ani
09 Aprilie 2023, 19:44 (actualizat 09 Aprilie 2023, 20:36)
(actualizat 09 Aprilie 2023, 20:36) | Știrile TVR

Regele Charles al III-lea a asistat la prima slujbă de Paşte în calitate de suveran. A fost însoţit de regina consoartă Camilla şi de moştenitorul tronului, prinţul William, soţia acestuia, Kate, şi cei trei copii ai cuplului princiar.

Slujba a avut loc la Capela St George, de lângă Castelul Windsor. În rugăciuni au fost evocaţi Regina Elisabeta a II-a şi prinţul consort, Philip, de la a cărui moarte se împlinesc astăzi doi ani.

Elisabeta a II-a a fost înmormântată în Capela Memorială Regele George al VI-lea, alături de soţul ei, prinţul Philip şi fost duce de Edinburgh, precum şi de părinţii ei, regele George al VI-lea şi regina-mamă Elisabeta. Cele patru nume ale lor au fost înscrise pe o lespede de piatră neagră amplasată pe podeaua capelei.

Familia domnitoare Windsor s-a reunit la Capela St. George în luna septembrie 2022 cu ocazia slujbei televizate de pomenire a fostei suverane şi, apoi, a ceremoniei private de înmormântare, care a avut loc după funeraliile de stat organizate la Westminster Abbey.

Regretata regină Elisabeta a II-a a lipsit de la slujba de Paşte din 2022 din cauza unor probleme de mobilitate.