Principesa Elena și principele Carol, primii ani după căsătorie. Nașterea viitorului rege Mihai

12 octombrie 2019, 20:48

Departe de Capitală, la Castelul Foişor, Prinţul Carol nu și-a ascuns deloc încântarea faţă de fermecul soţiei sale şi de caracterul ei deschis, plin de căldură.

Principesei Elena i se părea că Foişorul seamăna foarte mult cu palatul de vară de la Tatoi şi i-a plăcut să-l reamenajeze.

(w500) Principele

Principesa Elena a decorat interiorul cu mobilă pe care a cumpărat-o de la magazinul Harold din Londra, lucru pe care l-a făcut și la reședinta de pe Kiseleff, unde s-au instalat în decembrie 1921.

La 25 Octombrie 1921, în urma unei nașteri foarte dificile, apare pe lume urmașul pe tron, unicul fiul, Mihai.

Regina Sofia a Greciei a trimis la Sinaia medicul de familie care a adus-o pe lume şi pe Elena. Datorită lui au fost salvați mama și bebelușul regal, care s-a născut prematur.

(w500) Regele Mih

Toată lumea a fost încântată de naşterea unui nou moştenitor, mai ales că era şi băiat, iar viitorul dinastiei a fost asigurat. I se dă numele Mihai, după cel mai mare erou al istoriei României, Mihai Viteazul, a notat Elena în jurnalul pe care i l-a făcut bebeluşului regal încă din primele zile de viaţă.

În toate fotografiile, se citește fericirea Elenei, care în 1922, ca toată Familia Regală, a primit o funcție militară onorifică, aceea de colonel onorific al Regimentului 9 Roşiori.

(w500) Regina Ele

Principesa Elena iubea caii, a fost pasionată de echitaţie. Când locuia în Capitală, era văzută călărind în fiecare dimineaţă. Ea a înfiinţat Concursul Anual de Hipism, un eveniment monden care s-a bucurat de succes în perioada interbelică.

Televiziunea Română începe o campanie de reportaje care vor fi difuzate până în 20 Octombrie, din care vom afla adevărata poveste a Reginei Elena, ceea ce ne-a lăsat ea până astăzi şi nu se ştie. Sunt imagini deosebit de preţioase, inedite, din România şi din străinătate, care nu s-au mai difuzat până astăzi, unele dintre ele filmate chiar de Regele Mihai.

Regina Mamă Elena a fost filmată prima oară în România în octombrie 1920, la Brașov. Imagini inedite, care nu au mai fost difuzate până acum

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite