Pro și contra vacanței forțate. Ministrul Educației consideră că varianta este preferabilă școlii online în această perioadă. Consiliul Național al Elevilor și părinții critică decizia

21 octombrie 2021, 12:24

Decizia de a închide școlile și grădinițele începând de luni vine pe fondul numărului tot mai mare de îmbolnăviri noi de COVID. Măsura nu se va aplica în cazul unităților de tip after school și nici în cele 21 de scoli private care funcționează după programa din alte ţări.

Vestea că toți elevii intra în vacanță nu a fost primită cu entuziasm de toți școlarii. Consiliul Național al Elevilor critică această decizie și susține că ar trebui exceptați elevii care susțin examene naționale, respectiv liceenii de clasa a XII-a și elevii din clasa a VIII-a.  În plus, o pauză de două săptămâni ar însemnă o scurtare a semestrului 1 și prelungirea semestrului 2.

Sunt și cadre didactice care spun că în această vacanță vor face ore online cu elevii.

Și părinții critică decizia de închidere a școlilor în următoarele două săptămâni. Și sunt nemulțumiți că nu au fost consultați dar și că nu există niciun un plan pentru felul în care vor fi reluate cursurile ori recuperată materia.

În prezent aproximativ 20 % din numărul total de elevi și preșcolari învață din fața calculatoarelor din cauza îmbolnăvirilor de COVID.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite