Procesiune pe străzile Timișoarei, la moaştele Sfântului Iosif Cel Nou de la Partoș, ocrotitorul orașului
15 Septembrie 2022, 13:12 (actualizat 15 Septembrie 2022, 13:57)
(actualizat 15 Septembrie 2022, 13:57) | Știrile TVR

Procesiune impresionantă noaptea trecută pe străzile din centrul Timișoarei. Mii de oameni au venit să se închine şi să se roage la racla cu moaştele Sfântului Iosif Cel Nou de la Partoș, cel considerat protectorul Timişoarei.

Creştinii ortodocşi prăznuiesc astăzi Adormirea Sfântului care a fost mitropolit al Banatului. Este deja o tradiție ca în fiecare an, în ajunul sărbătorii, racla cu moaştele sfântului să fie plimbată pe străzile din oraş.

Slujba închinată Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș a început aseară în jurul orei 19.00 și a fost oficiată de Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan. Catedrala Mitropolitană a fost neîncăpătoare pentru mulțimea de credincioși. Oamenii au stat la rând zeci de minute ca să ajungă să se închină la raclă.

Însoțiți de mii de credincioși, preoții au pornit în procesiune pe străzile din zona centrală a Timișoarei.

După încheierea procesiunii, credincioșii au revenit în catedrală, iar slujba a continuat până spre miezul nopții. Cei care vor să se închine la racla Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș o pot face și astăzi, în Catedrala Mitropolitană din Timișoara.