Procesiune religioasă impresionată în Bucureşti, în Duminica Ortodoxiei, prima din Postul Mare
25 Februarie 2018, 20:34 | Știrile TVR

Peste 100 de preoţi şi mii de credincioşi s-au strâns în curtea Bisericii Icoanei şi au mers, în procesiune, în jurul Parcului Grădina Icoanei din Capitală. Credincioșii au stat la coadă ore bune pentru a se ruga la icoana Maicii Domnului, numită "Grabnic Ascultătoare", așezată în foișorul Bisericii Icoanei.

În Duminica Ortodoxiei, la pelerinajul tradițional desfășurat pe traseul din jurul Grădinii Icoanei au luat parte peste 100 de preoți, enoriași, voluntari din mai multe organizații dar și un detașament în uniformă de gală din cadrul Poliției Locale.

În anul Centenarului, curtea bisericii s-a umplut de steaguri tricolore, iar la procesiune au participat mulți români îmbrăcați în costume populare.

Tuturor li s-a oferit anafură, aghiazmă dar și ceai cald pentru a înfrunta mai ușor gerul.

Credincioșii au stat la coadă ore bune pentru a se ruga la icoana Maicii Domnului, numită "Grabnic Ascultătoare", de la Mănăstirea Lainici din Gorj și la moaștele Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Tot acolo au fost aduse de la Milano și moaștele a patru sfinți care vor rămâne la București.

Foarte mulți enoriași au venit de acasă cu icoane pentru a le sfinți.

Credincioșii mai pot merge să se închine și să se roage la icoana Maicii Domnului din foișorul Bisericii Icoanei până luni seară.