Procurorii au ridicat documente de la City Insurance. Prejudiciul estimat în dosar este de aproape 30 de milioane de euro

RCA. Asigurarea masinilor
RCA. Asigurarea masinilor
23 septembrie 2021, 10:44

Procurorii Parchetului general au descins la sediul central al City Insurance pentru a ridica documente prețioase în anchetă.

De altfel, delapidarea companiei este una dintre faptele investigate. Altele privesc infracțiuni de bancrută frauduloasă, spălare de bani, fals și uz de fals. Prejudiciul depășește 28 de milioane de euro. Printre persoanele vizate ar fi acționarul majoritar al City Insurance, Dan Odobescu. Acesta este cumnatul fostului premier Adrian Năstase.

Odobescu nu a dorit să facă vreun comentariu legat de anchetă. Potrivit unor surse judiciare, vizați ar fi și foști șefi din ASF. Conducerea actuală a Autorității de supraveghere Financiară a descoperit problemele de la City Insurance și a făcut plângere la Parchet.

Guvernul a modificat legea asigurărilor prin ordonanță de urgență și a redus termenele în care oamenii pot fi despăgubiți din Fondul de garantare al asiguraților.

__________________________________________________

Procurorii de la Parchetul General ridică joi documente de la sediul companiei City Insurance, în cadrul unui dosar penal deschis ca urmare a unei plângeri depuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Reprezentanţii Parchetului General au susţinut că nu este vorba de percheziţii, însă sunt ridicate documente de la compania de asigurări, informează Agerpres.

Un alt dosar penal cu privire la compania de asigurări de află în lucru şi la DIICOT, pentru săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat, bancrută frauduloasă, delapidare, fals informatic şi uz de fals. Acest dosar a fost deschis în urmă cu câteva luni, ca urmare a unei sesizări depuse de City Insurance şi care ar viza mai mulţi foşti şi actuali angajaţi ai companiei.

Pe 17 septembrie, ASF a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance şi solicită deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii.

În perioada 2014 – 2021, ASF a impus societăţii City Insurance SA, dar şi conducerii societăţii mai multe sancţiuni, respectiv amenzi în valoare totală de 18.736.666 lei şi a emis o decizie de majorare de capital de solvabilitate aplicată societăţii de 16.500.000 de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite