Procurorul general al Republicii Moldova a fost reținut. El urmează a fi cercetat penal într-un dosar de corupţie şi abuz în serviciu

6 octombrie 2021, 08:25

Era ora 17.40 când în clădirea Procuraturii Generale şi-a făcut apariţia procurorul de caz, Victor Furtună, însoţit de forţele speciale de la Serviciul de Informaţii şi Securitate.

Percheziţiile în biroul procurorului general au durat mai bine de trei ore. Ulterior, Stoianoglo a fost reţinut chiar în clădirea Procuraturii Generale şi a fost escortat de agenţi ai forţelor speciale de la SIS, de procurorul Victor Furtună, dar şi de avocatul său, Vasile Gafton, fost membru al Comisiei Electorale Centrale.

Alexandr Stoianoglo nu a mai făcut alte declaraţii pentru că, la sediul Procuraturii Generale, acesta a fost urcat de mascaţi într-un microbuz şi dus pentru percheziţii la domiciliu.

După încheierea percheziţiilor, Alexandr Stoianoglo a fost dus în arestul izolatorului de detenţie preventivă a Direcţiei Poliţie Municipiul Chişinău, unde va sta 72 de ore.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate diverse bunuri şi documente care au statut de probatoriu în dosarul penal. Acestea urmează să fie analizate de anchetatori. Procurorul de caz a declarat că, în acest dosar, soţia lui Stoianoglo nu are niciun statut procesual, aşa cum s-a vehiculat în presă.

Deocamdată, în acest caz de corupţie este reţinut doar Alexand Stoianoglo şi nu au fost anunţate oficial numele altor persoane vizate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite