Procurorul general din Luganskul separatist și adjuncta sa, uciși într-o explozie. Zeci de responsabili separatişti sau funcţionari ai administraţiei ruse din teritoriile ucrainene ocupate, vizaţi de atacuri în ultimele luni
16 Septembrie 2022, 16:34 (actualizat 16 Septembrie 2022, 16:54)
(actualizat 16 Septembrie 2022, 16:54) | Știrile TVR

Procurorul general al autoproclamatei Republici Populare Lugansk, din estul Ucrainei, şi adjuncta sa au fost ucişi vineri într-o explozie produsă în sediul unde lucrau. Confirmarea a venit de la şeful administraţiei autoproclamatei republici, transmit AFP şi Reuters.

"Astăzi, în urma unui act terorist, procurorul general al LPR, Serghei Gorenko, şi adjuncta sa Iekaterina Steglenko au fost ucişi", a anunţat pe Telegram liderul prorus al acestei regiuni separatiste, Leonid Pasecinik.

"Explozia, care s-a produs în clădirea Parchetului general (...) arată că regimul de la Kiev a depăşit toate limitele acceptabilului", a adăugat el.

Pasecinik nu a dat alte detalii despre natura exploziei, dar a afirmat că autorităţile separatiste sunt în căutarea unor "persoane ce au legătură cu această crimă".

În ultimele luni, zeci de responsabili separatişti sau funcţionari ai administraţiei ruse din teritoriile ucrainene ocupate au fost vizaţi de atacuri şi mai mulţi dintre ei au fost ucişi.

Vineri, un responsabil al administraţiei de ocupaţie ruse, Vladimir Rogov, a acuzat armata ucraineană că a executat lovituri împotriva sediului administraţiei din Herson (sud). O funcţionară a fost ucisă şi şoferul ei a fost rănit, a indicat Rogov.

Sursa: Agerpres