Producătorul german Rheinmetall va deschide la Satu Mare un centru de mentenanţă pentru armamentul greu folosit în războiul din Ucraina

3 aprilie 2023, 18:24

Potrivit Rheinmetall, în centrul de la Satu Mare vor fi reparate tunuri de mare calibru autopropulsate, tancuri Lepoard 2 și Challanger, transportoare blindate și camioane. Despre investiția germană au vorbit și cancelarul Scholz și președintele Iohannis.

Klaus Iohannis: „Investițiile germane care s-au făcut în România au fost de succes și cred că sunt atât în interesul antreprenoriatului german, cât și în interesul României. Sunt locuri de muncă foarte bine plătite, se participă masiv la perfecționarea forței de muncă – avem câteva exemple de școli de calificare. Vorbim d mult mai mult decât o banală colaborare economică. Este o colaborare cu foarte multe valențe. Dacă această firmă relevantă în Germania va investi într-o locație în România, acest lucru este de salutat și există multiple contacte pentru a convinge investitori din Germania să vină în România și pentru îmbunătățirea mediului de producție destinată apărării naționale.

Olaf Scholz: „Colaborarea noastră pentru sprijinirea Ucrainei este foarte intensivă. Este clar că trebuie să asigurăm ca aceste utilaje să fie supuse unei mentenanțe și vom urmări acest aspect împreună și ca europeni, și ca aliați în NATO. Puteți fi siguri că vom face acest lucru cu mulți pași în viitor.”

Producătorul german nu a dat foarte multe detalii despre centrul de mentenanță de la Satu Mare. Însă un purtător de cuvânt a declarat că va fi deschis chiar luna aceasta. Reprezentanții Ministerului economiei de la București, instituția care se ocupă de industria militară, nu au vrut să vorbească despre colaborarea cu Rheinmetall.

În vara anului trecut, Rheinmetall a deschis în Lituania un centru de mentenanță. Aici sunt întreținute toate vehiculele partenerilor NATO din zona Balticii.

CITIȚI ȘI:

Klaus Iohannis: Am sprijinit și voi sprijini în continuare atragerea de investiții germane în România. Olaf Scholz: Colaborarea noastră pentru sprijinirea Ucrainei este foarte intensivă

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite