Produsele românești fără chimicale ajung greu la cumpărători. Ministrul Agriculturii anunță noi măsuri de sprijin pentru producători

15 decembrie 2021, 21:25

În pragul Crăciunului, românii caută produsele tradiționale mai mult decât în restul anului, chiar dacă prețurile mari îi obligă să cumpere câte puțin. Așa că au venit și la târgul deschis în curtea Ministerului Agriculturii, să vadă ce bunătăți pot alege.

Producătorii i-au îmbiat cu telemea de Ibănești, magiun de prune de Topoloveni și scrumbie de Dunăre afumată, produse recunoscute și la nivel european. Nu au lipsit nici fructele și legumele proaspete și ecologice.

La nivel local, producătorii își pot vinde marfa cu ușurință. Mai greu le este să încheie contracte cu marile rețele comerciale.

Unii reușesc să-și vândă marfa pe internet, așa cum este Elena Pogan, administratorul unei fabrici de dulcețuri din Alba.

Ministrul Agriculturii anunță noi măsuri de sprijin de anul viitor.

Pentru 2022 este anunțată și redeschiderea Casei de Comerț „Unirea”, nefuncțională în ultimii 2 ani, care va facilita valorificarea superioară a resurselor şi producţiei agricole naţionale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă