Profesorii din mai multe orașe din țară continuă protestele și spun că nu vor renunța până când guvernul nu va veni cu o ofertă clară de mărire a salariilor
31 Mai 2023, 14:36 (actualizat 31 Mai 2023, 15:24)
(actualizat 31 Mai 2023, 15:24) | Știrile TVR

Profesorii au reluat protestele în mai multe orașe din țară, după ce și marți și-au strigat nemulțumirile în strada. În multe localități le-au fost alături și elevii, în semn de solidaritate.

Oamenii cer în continuare salarii mai mari, și nu alte oferte propuse de Executiv. Astăzi sunt proteste în Galați, Constanța, Buzău și Pitești.

La Constanța, acțiunea de protest a avut loc în fața Prefecturii. Au fost prezente peste 1000 de cadre didactice, dar și lucrători auxiliari și muncitori. Au fost prezenți elevi veniți să-și susțină profesorii l acțiunea de protest.

Oamenii și-au strigat nemulțumirile și au spus că vor să-și recapete demnitatea, să aibă salarii decente și să nu mai fie nevoiți să aibă câteva joburi pentru a-și asigura traiul.

Oamenii spun că nu vor renunța la acțiunile de protest până când guvernul nu va veni cu o ofertă clară de mărire a salariilor.

Sindicaliștii au ieșit în stradă în mai multe orașe și marți.

La Timișoara, angajații din școli și grădinițe au plecat în marș până în fața Prefecturii. La acțiune au luat parte și elevi, în semn de solidaritate cu profesorii lor.

Și la Cluj-Napoca și la Galați protestele au continuat. Oamenii au cerut din nou salarii mai mari, și nu prime, așa cum le-a propus Executivul.