Profesorii vor fi obligați să le predea elevilor online

22 aprilie 2020, 20:14

Un ordin al ministrului educației îi obligă de acum pe profesori să predea online elevilor. Cei care nu se pricep, vor primi ajutor de la colegii lor specializați în informatică. Iar directorii fiecărei școli vor monitoriza activitatea cadrelor didactice.

Reprezentanții ministerului le recomandă profesorilor să predea materie nouă doar dacă la cursurile online participă marea majoritate a elevilor. Ordinul de ministru mai prevede că, la reluarea cursurilor, profesorii pot da note elevilor pentru activitatea online, cu acordul lor sau al părintilor. Iar elevii care nu au participat, din motive obiective, la activitățile online vor fi ajutați să recupereze materia, imediat după reluarea cursurilor.

Inspectoratele școlare în colaborare cu școlile și autoritățile locale trebuie să găsească soluțîi pentru asigurarea echipamentelor și a conectării la internet a unităților de învățământ.

Ministrul Sănătății a anunțat că școlile ar putea fi redeschise la finalul lunii viitoare sau chiar la 1 iunie. Ministerul a cerut inspectoratelor școlare sugestii despre reluarea activitățîi și propuneri pentru metodologiile de examen. Discuțiile se poarta inclusiv cu șeful statului.

Cursurile în învățământul preuniversitar au fost suspendate pe 11 martie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite