Profesorul Alexandru Rafila: Media numărului de cazuri de îmbolnăviri s-a dublat comparativ cu săptămâna trecută

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila
19 iunie 2020, 16:29

„Avem o săptămână de creştere de la 150 de cazuri în medie, la 265. Media ultimei săptămâni arată o dublare a numărului de cazuri faţă de media săptămânii anterioare. S-a stabilizat procentul cazurilor pozitive la 3%, zilnic, faţă de 1 – 1,5% cât aveam acum 3 – 4 săptămâni. Ne-am întors la o valoare mult mai importantă faţă de perioada de la sfârşitul stării de urgenţă. Să vedem dacă această creştere se stabilizează în jurul acestei valori. Lucrurile pot fi ţinute sub control dacă se vor îmbolnăvi mai multe persoane tinere, fără boli, dar situaţia poate deveni îngrijorătoare dacă boala va afecta mai multe persoane vârstnice. Important e ce facem acum, controlăm evoluţia şi intrăm pe pantă descendentă sau lucrurile vor evolua şi numărul de cazuri va creşte. Ne găsim în faţa unei probleme de sănătate publică”, a spus Alexandru Rafila la un post TV, citat de Mediafax.

Reprezentatul României la OMS adaugă că este important să ne concentrăm să încurajăm oamenii să respecte măsurile de protecţie care pot face diferenţa între o vară acceptabilă din punct de vedere al infectărilor şi o vară agitată, cu diverse probleme care pot apărea.

„Mulţi sperau ca transmiterea să dispară vara, dar numărul de cazuri creşte în ţări cu temperaturi ridicate”, a mai spus Rafila.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite