Profesorul de la Politehnică prins cu mită va fi cercetat sub control judiciar

Tribunalul București
Tribunalul București
3 martie 2023, 10:07

Cristian Florian Dincă, profesor la Universitatea Politehnica din Bucureşti, a fost reţinut joi de procurorii anticorupţie, după ce a fost prins în timp ce lua mită 6.000 de lei de la un angajat al universităţii, implicat într-un proiect finanţat cu fonduri europene.

Potrivit DNA, în perioada august 2020 – februarie 2023, Cristian-Florian Dincă, în calitate de profesor universitar la Universitatea Politehnica din Bucureşti şi director al Departamentului de Producere şi Utilizarea Energiei, a pretins şi primit de la o persoană suma totală de 153.470 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, ca responsabil de proiect în cadrul proiectelor finanţate din fonduri nerambursabile „Asociat-474 PED/2020′, „Hybrid Solvent”, „In-No-Plastic”, „Dezvoltarea de solvent”, „Cap soft” derulate în cadrul universităţii, banii respectivi reprezentând aproximativ jumătate din indemnizaţia pe care angajatul ar fi primit-o în cadru acelui proiect.

Profesorul universitar a fost prins joi în timp ce primea de la angajatul respectiv suma de 6.000 de lei, reprezentând tranşa aferentă salariului primit de acesta în luna februarie.

 

Reacția UPB

Universitatea POLITEHNICA din București a luat act de incidentul petrecut în cursul zilei de 2 martie 2023. Universitatea furnizează organelor competente documentele solicitate în vederea desfășurării cercetării și stabilirii adevărului în cauză.

UPB a demarat o analiză proprie pentru a proteja studenții și comunitatea academică, pe parcursul întregului demers judiciar. Unul dintre principiile de bază ale funcționării comunității academice este cel al integrității, iar UPB se disociază de orice abatere de la acest principiu.

În cazul în care, acuzațiile vor fi confirmate la finalul demersului judiciar, soluția adoptată de către universitate va fi una fără echivoc.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite