Profit de pe urma soarelui. O familie din Cernăuți a încheiat un contract cu statul ucrainean până în 2030 pentru a livra energie verde în sistemul național

14 februarie 2022, 09:05

Familia Mihailovici din comuna Suceveni este cunoscută în satele de pe Valea Siretului, în nordul Bucovinei, datorită panourilor fotovoltaice instalate în curtea casei. Au fost printre primiii din localitate care au făcut o astfel de investiție în 2017. Au cheltuit 30.000 de euro, iar acum primesc bani de la stat, 18 eurocenți pentru fiecare kilowatt/oră pe care îl distribuie în sistemul de energie verde.

Gheorghe Mihailovici este inginer constructor și a lucrat în străinătate mai bine de 25 de ani. Cu banii strânși a decis să pornească acasă o afacere împreună cu fiul său.

Nu toată familia a fost, de la început, de acord cu investiția făcută.

Acum, afacerea le aduce profit. Au încheiat un contract cu statul ucrainean până în 2030 și pentru fiecare kilowatt/ora livrat în sistemul de stat, încasează 18 eurocenți.

Este un business ușor…nu faci nimic, umblii cu mâinile în buzunar și banii vin în cont. Când trece de 35 de grade, stația este blocată,cea mai bună temperatură este 25 de grade, spune Gheorghe Mihailovici

Suma investită a fost recuperată în 4 ani, iar acum vor să extindă afacerea. În comună sunt 14 stații de producere a energiei verzi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă