Prognoză sumbră: În septembrie am putea avea peste 2800 de infectări cu SARS COV-2 zilnic și peste 70 de decese

12 august 2020, 21:03

Capitala și județul Vaslui conduc în topul infectărilor zilnice cu noul coronavirus, cu 174, respectiv 123 de cazuri noi. În Vaslui, cel mai mare focar rămâne cel de la centrul pentru persoane cu dizabilități din Huși, unde sunt aproape 200 de infectări.

Din record în record, riscăm să ajungem la dezastru, atrag atenția specialiștii în sănătate publică. Prognozele lor arata că dacă tendință se menține, peste o lună, România ar putea avea, zilnic, peste 2.800 de noi cazuri de COVID-19. Secțiile de terapie intensivă ar putea fi ocupate la capacitate maximă. Şi numărul zilnic de decese ar putea depăși 70.

Medicii sunt îngrijoraţi că, dacă trendul infectărilor nu va scădea, tot mai mulţi bolnavi vor ajunge la Terapie Intensivă şi, implicit, vor fi tot mai mulţi morţi. Virusul a răpus şi tineri de 20-30 de ani care ar mai fi putut trăi mulţi ani cu bolile lor cronice, dar şi oameni în putere, fără alte afecţiuni.

Șeful centrului Oncogen de la Timișoara avertizează că virsul este instabil genetic, iar noua formă rezultată în urma unei mutații agresive este mai infecțioasă.

Între timp, tratamentele folosite împotriva complicaţiilor date de SARS-COV 2 au redus mortalitatea. În România, peste 2800 de pacienţi cu Covid au murit, dar peste 31 de mii s-au vindecat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite