Prognoze sumbre ale specialiștilor pentru România: Peste 185.000 de noi bolnavi de COVID săptămânal și o medie de aproape patru mii de decese

8 octombrie 2021, 21:03

Numărul de infectări covid și decese va crește în continuare în ritm accelerat: sunt previziuni sumbre făcute de experții Centrului european pentru prevenirea și combaterea bolilor, organizație cu un rol extrem de important în lupta cu virusul SARS Cov-2.

Prognozele Centrului sunt înspăimântătoare în cazul României. În săptămâna 18-24 octombrie s-ar putea aduna peste 185.000 de noi bolnavi de covid 19. Și estimările în cazul deceselor este șocant: o medie de aproape patru mii.

Sunt prea puțini români vaccinați, iar acest lucru este rezultatul campaniei de comunicare a autorităților cu populația.

Expertul John Kinsman spune că vocile medicilor trebuie să fie auzite de cât mai mulți dintre cei ce nu cred în rostul imunizării. A sosit vremea mesajelor cât mai dure despre consecințele infectării cu noul coronavirus.

”Oamenii au încredere, în problemele legate de sănătate, în cei cu care stau faţă în faţă atunci când merg la policlinici – moaşe, asistenţi, medici. Ceea ce trebuie să facem este să ajutăm aceşti specialişti să discute cu populaţia, să explice riscurile îmbolnăvirilor şi să le explice beneficiile vaccinării”, spune Kinsman.

Autoritățile înțeleg de ce ritmul vaccinării a scăzut în cursul verii. Acum, recurg la apeluri disperate.

Un rezultat al campaniei de vaccinare este și rata de imunizare din Ministerul de Interne: doar 45% dintre angajați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite