Programul, motiv de îngrijorare pentru părinți: nu știu cum se vor adapta orarului copiilor de la grădiniță sau școală

9 septembrie 2020, 20:55

Începutul anului școlar naște întrebări în rândul părinților mai mult ca oricând. Mai ales că la unele grădinițe se va merge alternativ, câte 2 săptămâni, iar la școli programul va fi unul scurt, de 3 ore dimineață sau după-amiază.

Părinții care nu au ajutorul bunicilor sau al unei bone se întreabă ce vor face cu copiii atunci când nu sunt la școală.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Cluj spun că au început pregătirile pentru începerera școlii din timp, iar orarul a fost stabilit cu acordul părinților.

O opțiune pentru părinții cu locuri de muncă fără program flexibil ar fi afterschool-urile, însă locurile sunt destul de puține.

Fiecare familie a căutat o soluție astfel încât cineva să poată sta acasă cu copiii atunci când e nevoie. Nu a fost ușor și toți au făcut schimbări, unele chiar majore.

Monica Anisie, ministrul Educației: Referitor la posibilitatea ca părinții să rămână cu copiii acasă, Ministerul Muncii a inițiat o ordonanță de urgență prin care a stabilit modalitatea prin care ar putea fi plătiți, așa cum a fost și în perioada în care au fost supendate cursurile.

Rămâne valabilă și varianta în care copiii pot face doar școală online. E nevoie în acest caz de adeverințe medicale din care să reiasă că ori copilul ori un membru al familiei suferă de boli cronice și intră în categoria persoanele cu risc de îmbolnăvire.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite