Programul Erasmus merge mai departe din 2021. 40 de noi programe de master

Programul Erasmus merge mai departe din 2021
Programul Erasmus merge mai departe din 2021
22 iulie 2020, 15:32

Cu cele 40 de noi programe anunțate săptămana trecută, lista totală pe mastere comune Erasmus Mundus ajunge la aproximativ 120.

Erasmus a anunțat că a investit peste 160 de milioane de euro în noile oportunități de studiu, în cea mai mare parte banii find alocați pentru plata a 6.490 de burse destinate studenților din întreaga lume.

În lista domeniilor și temelor de studiu se adaugă astfel o serie largă în care apar: documentarea, nanomedicina, silvicultura, drepturile omului, politica, științele marine, informatica, chimia, ingineria textilă, energia inteligentă sau urbanismul.

Erasmus anunță că noile programe sunt speciale pentu că sunt integrate. Curricula lor îmbină cele mai bune cursuri de la 208 unități de învățământ, combinând adesea diferite facultăți și discipline. Pe parcursul celor doi ani de master, bursierii studiază la două sau mai multe universități partenere diferite, iar cei mai mulți dintre ei au asigurat un loc într-o companie sau organizație (782 de parteneri asociați) pentru a câștiga experiență practică. Prin urmare, dobândesc competențele potrivite și perspective internaționale pentru o carieră de practicieni, administratori sau cercetători într-un sector cheie sau de nișă. La asigurarea oportunităților de studiu și de practică participă 30 de țări din Europa și 90 de țări partenere din alte părți ale lumii.

Erasmus Mundus (EMJMD) este un prestigios program de studiu internațional, livrat de un consorțiu internațional de instituții de învățământ superior. Oferă de șaisprezece ani programe de masterat comune. În acest interval, aproape 28.000 de studenți din 182 de țări au câștigat burse pentru a studia în 526 de programe.

Pentru detalii privind noile programe, aspiranții pot consulta lista cursurilor de masterat pe site-ul organizației, catalogul programelor urmând să fie actualizat în curând pentru cererile de burse din octombrie 2020.

Sursa: https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/news/40-new-joint-masters-join-erasmus-mundus-catalogue_ro

Autor: Mihaela Căciuleanu

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite