Programul vouchere de vacanță va fi prelungit cinci ani, a anunțat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului, la TVR

Constantin-Daniel Cadariu ministrul antreprenoriatului și turismului
Constantin-Daniel Cadariu ministrul antreprenoriatului și turismului
15 decembrie 2021, 21:08

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului: „Este un subiect în discuție. În ședința de Guvern de miercurea treută am prezentat Ordonanța de urgență într-o primă lectură. Am speranța ca, la ședința de Guvern de vineri, să fie adoptată această Ordonanța de urgență, care are niște lucruri mai noi față de trecut. Și anume, în primul rând, aceste vouchere vor fi prelungite pentru o perioadă de cinci ani. Din 2022 până la sfârșitul anului 2026. Este o primă veste bună atât pentru salariați, care știu că vor avea la dispoziție aceste vouchere – și mă refer aici la salariații de la stat, la bugetari. Și, pe de altă parte, și pentru cei care activează, agenții economici din domeniul turismului. Vor ști an de an cum să-și facă planul de afaceri. Programul în sine este prelungit pentru o perioadă de cinci ani. E vorba de prelungirea valabilității unor ordonanțe de urgență din 2009”.

Tichetele de vacanță vor tot fi în valoare de 1450 de lei ca până acum și vor fi emise pe card.

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului: „Am prevăzut în conținutul acestei OUG faptul că acele tichete de vacanță emise în anul 2019, emise și în anul 2020, care nu au fost fructificate până acum să poată fi folosite în cursul anului viitor. Noi am propus, într-o primă fază, pe toată durata anului. A venit o propunere și din partea domeniului turistic dar și din partea Ministerului Muncii, cu o propunere de a limita până la mijlocul anului viitor valabilitatea”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă