Proiect: Teste antigen suportate lunar de stat pentru angajații nevaccinați, certificat Covid obligatoriu la locul de muncă în anumite situații

9 decembrie 2021, 20:16

Potrivit unor surse, în proiectul de lege care introduce certificatul Covid sunt prevăzute 11 testări antigen gratuite pe lună, plătite de stat. Acestea ar fi asigurate în perioadele cu incidență mare în care angajații vor fi obligați să prezinte certificatul Covid la serviciu.

Potrivit proiectului în lucru la Ministerul Sănătății, certificatul Covid ar deveni obligatoriu la 72 de ore din momentul în care numărul cazurilor crește săptămânal de 1,5 ori, la nivel național, într-o lună. Certificatul Covid nu va mai fi obligatoriu pentru angajați când la nivelul întregii țări, timp de 3 săptămâni, numărul cazurilor scade consecutiv, iar incidența la două săptămâni ajunge sub un caz la o mie de locuitori.

Ministerul Finanțelor decide câte testări poate să plătească statul pentru angajații nevaccinați.

Ministrul Sănătății vrea ca legea prin care certificatul Covid devine obligatoriu la locul de muncă să fie adoptată de Parlament până la finalul anului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite