Proiect pilot – Educație arhitecturală în licee. Specialiștii spun că fără minime cunoștințe de arhitectură vom fi condamnați să trăim în spații construite haotic

23 septembrie 2020, 10:48

Proiectarea și designul unei locuințe, a unui restaurant sau complex comercial sau amenajarea unui parc, ar trebui să ne privească pe toți, susțin arhitecții. În acest fel am putea contribui la schimbarea la față a orașelor și a satelor în care locuim.

Fără minime cunoștințe de arhitectură vom fi condamnați să trăim, în continuare, în spații construite haotic sau chiar să distrugem valorile arhitecturale, sunt de părere specialiștii.

La Bienala ”Arhitectura 6” ,spre exemplu, s-au prezentat zeci de proiecte de arhitectură de top. Pentru ca ele să poată deveni un trend, o modă în construcțiile din România, este nevoie în primul rând ca publicul să fie bine informat.

Pentru a avea un public mai bine informat și educat în ceea ce privește estetica și construcția spațiului înconjurător, arhitecții s-au gândit să înceapă cu un proiect pilot de educație arhitecturală în licee.

Proiectul pilot al arhitecților români ar urma să fie implementat în liceele de artă din Târgu Mureș și Baia Mare iar pe listă se mai află și liceele din Brașov, Constanța și Miercurea Ciuc.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite