Proiect-pilot al Primăriei București: Autobuzele vor putea circula pe liniile de tramvai. Firea: Au fost necesare modificări la Codul Rutier. Călătorii vor ajunge mai devreme cu 30%

1 iulie 2020, 13:09

„Începând de azi autobuzele pot să circule direct pe culoarul unic realizat de linia de tramvai, preexistent deja. Este un proiect la care lucrăm de doi ani de zile, pentru că acest lucru nu a fost posibil până acum, deoarece au fost necesare modificări la Codul Rutier. Acum autobuzele pot circula legal, fără niciun fel de problemă, pe linia de tramvai. Ne-am dori ca într-o perioadă foarte scurtă toată linia de tramvai să poată fi folosită și pentru autobuze”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a spus că proiectul pilot se desfășoară pe inelul central al Capitalei.

„Autobuzele merg mult mai bine, mult mai repede, mult mai comod, astfel încât călătorii ajung mai devreme cu 30%. De asemenea, călătorii pot să schimbe tramvaiul cu autobuzul mult mai repede, deoarece sunt stații comune”, a mai spus Firea.

Într-o primă etapă, autobuzele de pe trei linii intens circulate și cu un flux mare de călători, vor putea circula pe linia de tramvai. Autobuzele nu își vor modifica traseul, ci doar, acolo unde e posibil, vor circula pe linia de tramvai. Este vorba despre autobuzele de pe liniile 135, 182 și 330, care vor circula, pe anumite segmente, pe liniile de tramvai 1/10, 19 și 46, utilizând și stațiile acestora.

 

 

sursa

mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite